Kaupallinen yhteistyö: Jounin Kauppa

Oottako jätkät huomanneet että naisilla on monesti tapana kehittää mitä mielipuolisimpia ajatuksia ja teorioita toiminnoistasi?

Mie ainakin törmään kotona tähän ilmiöön vähän väliä. Joskus huomaan jopa joutuneeni ”riitatilanteeseen” vaimoni kanssa ja mikä huvittavinta tietämättäni, että olen ärsyttänyt puolisoani asialla mistä mulla ei ole mitään hajua.

Monesti nämä ”riidanaiheet” liittyy etäisesti jollain tavalla sen tyyppisiin asioihin että olen epäkunnioittava ja koitan ”madaltaa” hänen toimintojaan.

Viimeisin tapaus sattui tänään! Juttu liittyy tähän blogimaailmaan. Kuten varmaan tiedät, vaimoni on kirjoittanut useamman kuukauden omaa Kauppiaanrouva blogiaan varsin menestyksekkäästi. Hän pääsi jopa ehdolle InspirationBlogawardsiin vuoden tulokkaaksi. Hienoa! Mie aloitin blogin kirjoittamisen noin viikko sitten. Suhtautumiseni alun perin koko blogihommaan oli itsensä kehittäminen. Halusin oppia vain kirjoittamaan. Tavoitteeni oli saada yksi postaus tehtyä per viikko. Jostain ihmeen syystä innostuin asiasta ja olen nyt sitten hakannut jo neljä-viisi blogia viikkoon ja himo vain yltyy. Olen sitten kysellyt vaimoltani vinkkejä, kävijämääriä ja sun muita statiikkoja.

Kyselin Allerilta myös tavoitemääriä lukijamäärien suhteen ja sieltä vastattiin, että ”olisi kova jos vaimosi lukemiin yllät”.No, tästätähän tämä ajatusten luku sitten ilmeisesti vaimoni kohdalla sai alkunsa. ”Nyt se kilpailee mua vastaan….”

Onko naisilla joku yliluonnollinen taito lukea ajatuksia? Vieläpä väärin? Osaavatko naiset käsikirjoittaa ajatuksissaan sinun käyttäytymisesi aivan uusiksi? Minusta tuntuu siltä! Jopa J.R.R Tolkien jäisi kakkoseksi naiseni tarinankerronnassa.

Tämä ei voi olla vain meidän perheen sisäinen juttu?! Onko teitä muitakin?! Takuulla on oltava! Olen kyllä havainnut että naisilla on oikeasti paljon monimutkaisempi tuo ajatusten juoksu! En vähättele sitä! Mutta joskus tämmöisen putkiaivoisen on hyvin vaikea tajuta sitä naisten logiikkaa. Minusta joskus jopa tuntuu että se naisten logiikalla yksinkertainenkin asia voi muuttua atomitieteeksi.

Mutta asiaan! Arvostan vaimoani! En kilpaile hänen kanssaan suosiosta, en yritä polkea häntä millään tavalla alaspäin. Enkä myöskään usko että minun tämä kouhottaminen blogin kanssa on millään lailla pois hänen blogistaan. Päinvastoin. Hänellä on sentään nyt jotain tolkkuakin teksteissään.

Mie voisin oikeastaan ottaa useamminkin kopin tästä naisten ja miesten välisistä eroista?! Tässähän vasta raapastiin pintaa! Ja nämähän on oikeasti ihan hauskoja, harmittomia ja tavallaan aika opettavaisiakin tarinoita!

Viskatkaahan kommenttikenttään juttua sinun kokemuksia ”ajatusten luvusta”! Naisetkin saavat osallistua keskusteluun!

 

Edelliseen blogiini pääset klikkaamalla tätä tekstiä!

Naisia kunnioittaen

Sampo

 

 

Kommentoi
Kaupallinen yhteistyö: Jounin Kauppa

Miksi Kai Vaine sai lähteä? Miksei Barbaari tai vaikkapa Sahamies? Kai Vaineen pudotus Selviytyjistä aiheutti melkoisen määrän ihmetystä. Suurimmaksi osin siksi, että pudotusta pidettiin raukkamaisena ja epäreiluna. Olen itsekin huomannut että kotisohvalta on todella paljon helpompi kritisoida pelaajien päätöksiä ja liittoja. Kotikatsomon etuihin kuuluu se että näkee mitä kaikki puhuvat haastatteluissa. Meillähän saarella ei ollut mitään käryä, mitä kukanenkin meistä oikeasti hautoi mielessään.

Kilpailun säännöthän eivät ole meidän käsissä ja se oli sattuman kauppaa kuka jäi paaluihin ja kuka vapautui niistä ensimmäisenä. Tältä osin mentiin niin kuin pitikin. Jonkun oli lähdettävä. Mutta miksi sitten Kai?

Kun joukkueet sekoitettiin pari jaksoa takaperin otin Kain ensimmäisenä toisesta joukkueesta. Halusin saada älyä ja voimaa Tugaven riveihin. Valinta osottautui täysin oikeaksi. Kai on äärettömän fiksu, karismaattinen, hauska ja todella fyysinen kisaaja. Huomasin hyvin nopeasti myös että miehän olen pian kusessa, mikäli Kai pääsee pidemmälle pelissä. Olin täysin varma että hänen vanhat liittonsa ovat paljon kestävämpiä kuin meiän välinen uusi liiton alku. Tästä syystä aloin pelkäämään Kain ylivertaisuutta. Kukaan ei halua joutua yksilötehtäviin kaverin kanssa, joka pieksee sinut ylivertaisuudellaan ja voi myös puhua ihmisiä ympäri. Tämä vahvuus taisi olla myös Kaitsun heikkous. En ollut ainoa joka ei halunnut lähteä yksilötehtäviin vahvimpien kanssa.

Aikaa on kulunut sen verran paljon kuvauksista, että en tarkalleen muista miten juonittelut sauna illassa meni. Johtunee myös Philippiiniläisestä oluesta (joka oli todella maukasta).

Mulla oli heti selvänä, että haluan Kain ulos koska en pitänyt Sahamiestä uhkana. Barbaari oli ollut todella fyysinen mutta hänen heikkoutensa voisi olla älylliset haasteet.

Kimmo ja Helena mulla ei ollut mielessäkään. Vaikka Kimmo oli niin sanotusti syrjähypyllä niin halusin että hän jää vielä peliin, koska halusin kuulla mikä on hänen liittonsa ja uskollisuuden laita. Helena taas oli mielestäni hallussa. Ja hänen äänensä tuntui tärkeältä vaikka kisoissa ei loistanutkaan.

Minun mieltäni vaivasi kuitenkin Juhanan ja Saran jutut. Kun saatiin huivit ja lähdettiin tekemään haastatteluja niin Sara huikkasi mulle että Juhana on todella petollinen ja siitä pitää päästä eroon. Siitä tuli vähän creepy olo. Juhana taas pommitti minua kaikenmaailman kysymyksillä saunassa. ”Tämä peli on aivan hullua aattelin”. Janniin ja Katjaan mulla oli hyvä luotto päällä. Tästä on helppo laskea yhteen minun ajatuksen juoksun. Tiivistettynä Kai olisi saanut puolelleen Saran, Sahamiehen, Juhanan ja Barbaarin. Tämmöinen minun kela oli.

No, Oli miten oli mutta Kaitsu on ulkona ja ei varmana hyvillä fiiliksillä. Rajua peliä jossa kaikki tehtävät ja pienetkin käänteet vaikuttavat lopputulokseen. Saa nähä miten tässä käy kun yksilöpeleihin mennään. Se on kuitenkin varmaa että peli kovenee jakso jaksolta!

Viidakkoterkuin

Sampo

Muut blogini löydät tästä linkistä!

Kuvat: Nelonen Media

Kommentoi

Olen nyt kirjoittanut kokonaiset kolme blogia. Palautetta on tullut laidasta laitaan. Pääasiassa kommentit ovat olleet kannustavia ja ihmiset ovat ottaneet kirjoitteluni positiivisesti. Kuten ensimmäisessä blogissani kirjoitin, haluan kehittyä kirjoittajana. Kirjoittaminen on myös hyvä tapa purkaa ajatuksia laaja-alaisemmin verrattuna somepäivityksiin.

Olen tehnyt muutaman havainnon. Monet näyttävät lukevan pelkästään otsikon. Facebookin puolella jotkut närkästyivät ruokavalioita koskevasta kirjoituksesta. Tämä oli todella mielenkiintoinen havainto, koska en mitään absoluuttisia totuuksia kirjoittanut vaan pohdin asioita.

Onko meillä oikoluku taito hävinnyt vai vedämmekö johtopäätökset pelkästä otsikosta? Sikäli harmiton ilmiö tällaisten blogien suhteen, mutta laajemmasta näkökulmasta meitä voidaan ohjailla myös iltapäivälehtien uutisten kautta.Jaammeko tietoa kyseenalaistamatta sitä? Uskommeko kaiken tiedon mitä sosiaalisessa mediassa jaetaan? Vai jaammeko sellaista tietoa eteenpäin mikä itseämme miellyttää?

Uskon että vastaus on hyvin yksinkertainen. Tämä ilmiö aiheuttaa paljon vastakkain asettelua ja sitä myöten mahdollistaa monentyyppisiä nettilynkkauksia mitä olemme viime päivinä nähneet.

Totta kai tässä kirjoittamisessa on myös kestettävä kritiikkiä. Minun tyyli on myös provosoiva ja varsinkin kun olen kiinnostunut asioista ja haluan herättää puhetta niin varmana löytyy ihmisiä, jotka eivät tyylistäni pidä. Tätä kautta osa voi pitää minua ihan mulkkuna. Olen kuitenkin päättänyt, että kirjoituksissani avaan enemmän itseäni ja sitä kautta pääsyn minun sielunmaisemaan.

Täytyy todeta että olisi todella vaikea kirjoittaa asioista jos miettisin että tekstin tarkoitus olisi miellyttää suurimpaa osaa väestöä. Silloin jäisi todella paljon asioita käsittelemättä ja teksti olisi epäaitoa. Uskon että pitemmässä juoksussa aitous ja henkilökohtainen tyyli palvelee kirjoittajaa paremmin kuin hajuton ja mauton kaikenkansan nuoleskelu. Tämän lisäksi haluan säilyttää lapsenmielisen ajattelutapani ja toivon että elämän ei tarvitsisi olla niin yksioikoisen mustaa tai valkoista. Meillä on niin monta mielipidettä kuin on lukijaakin.

No, Kuten alussa sanoin. Tämä on vasta neljäs tekstini ja matka on alussa! Minun kehittymistä auttaa sinun kommentit ja palaute. Pyrin vastaamaan ja huomioimaan kaiken palautteen. Oli se sitten kriittistä tai mitä vain. Suurin kamppailu on ehkä tämän oikeinkirjoituksen hallitseminen.

Leppoisaa sunnuntaita!

Ruokavaliota koskevaan blogiin pääset tästä!

 

Sampo

Kommentoi
Kaupallinen yhteistyö: Jounin Kauppa

Olen ollut lihansyöjä koko elämäni. En ole koskaan aiemmin kauheasti miettinyt, mitä ravintoa olen suuhuni tunkenut. Näin keski-iän ensimmäisellä kynnyksellä mielenkiinto terveyttäni kohtaan on herännyt aivan uuteen sfääriin.

Aloin googlailemaan terveellisiä elämäntapoja netistä. Huomasin hyvin nopeasti, että tutkimuksia, suosituksia ja kaikenmaailman ohjeita löytyy vaikka kuinka paljon.

Mitä enemmän asiaa tutkin, sen epätoivoisemmaksi tulin.

Personal trainereiden ohjeita oli tuhansia. Osa vannoo lautasmalliin, toinen paleo-tyyppiseen ruokavalioon ja kolmas kasvissyöntiin. Mistä helvetistä osaan valita itselleni sopivan mallin? Kenellä on oikea tieto? Ja mihin luotan?

Ajattelin voivani luottaa tutkimustuloksiin. Puolueeton tutkimustulos auttaa minua varmasti löytämään oikean mallin. No, ei mennyt kauaa niin huomasin, että tässäkin törmäsin umpikujaan.

Tutkimuksia ja väitöksiä löytyi puolesta ja vastaan. Löytyi dokumentteja Netflixistä, Youtubesta ja vaikka mistä. Mitä syvemmälle tätä aihetta lähdin porautumaan, sen monimutkaisemmaksi tämä kävi.

Suurin osa tutkimuksista on rahoitettu jonkun instanssin puolesta, joka ajaa tietyn eturyhmän etuja. Maitoteollisuus näyttää käyttävän asiantuntijoita, jotka huutavat että kalsiumi on hyväksi. Vastapuolella tutkija sanoo, että maito on vain imetysikäisille. Sitä ei tarvita. Lihateollisuus vannoo proteiininsaannin puolesta, kun taas vastapuoli sanoo, että kasviksista löytyy kaikki proteiini, mitä ihminen tarvitsee.

Tässä kohtaa vasta olin raapaissut pintaa. Hiukan kun syventyi asiaan, soppa vain meni hullummaksi. Moni tutkijoista sanoo, että yksi suurimmista hiilidioksidipäästöjen aiheuttajista on lihateollisuus. Ja ettei ihminen tarvitse lihaa elääkseen vaan se aiheuttaa tulehduksia ihmisten kehoon. Ja tämäkin oli alkua.

Olen nyt tällä hetkellä tilanteessa, etten tiedä ketä uskoa. Ajattelin, että lähden itse testaamaan mikä ruokavalio mulle sopii. Lähtötilanne on kuitenkin helppo kartoittaa. Olen ylipainoinen ja vointini on huono. Päätin, että teen asioita toisin ja katson mitä tapahtuu!

Nyt olen muuttanut ruokavalioni täysin ympäri. Olen tällä hetkellä lakto-ovo vegetaristi! Olen jättänyt lihan pois.

Päätös tähän syntyi, kun katsoin näitä dokumentteja ja asiantuntijoiden lausuntoja lihansyönnistä. Oma terveydentila myös antoi potkua päätökseen, koska nykyinen ruokavalio tämän huonon olotilan on aikaansaanut.

Tämän, kun menin kertomaan sosiaalisessa mediassa niin myrsky oli valmis. Kun kerrot, että syöt pelkästään kasviksia, niin jengi on aivan pähkinöinä. Samantyyppistä keskustelua, kun jätät viinan. “Mikä sulle on tullut? Miksi et syö lihaa? Ei ilman lihaa voi elää?”. Ohjeita ja neuvoja alkoi tulemaan samalla lailla kuin netissäkin. Puolesta ja vastaan. Ruokaan suhtaudutaan kuin uskontoon. Aihe on siis todella mielenkiintoinen.

Mahtava nähdä, mihin tämä tie vie. Mulla on lähtötasomittaukset otettu. Kehonkoostumus, laaja verenkuva ja kaikki muut mahdolliset selvitykset.

Olen nyt ollut ilman lihaa lähes kuukauden ja vaikutukset alkavat näkymään.

En ala vielä messuamaan, että mikä on kellekkin hyväksi tai huonoksi! Aion löytää itselleni toimivan ratkaisun! Katotaan mihin tämä ”tutkimus” etenee. Kirjoitan projektistani lisää kun homma etenee ja saan ihan fakta pitoisia todisteita vaikutuksista!

Stay tuned!

Kerro kokemuksiasi kommenttikenttään ruokatottumuksistasi!

Ruokaisin terveisin,

Sampo

Edelliseen blogiin pääset tätä klikkaamalla!

Somessa minut löyvät

www.facebook.com/jouninkauppa

www.instagram/jouninkauppa

snapchat sampokaulanen

Youtube Jounin Kauppa

 

Kommentoi
Kaupallinen yhteistyö: Jounin Kauppa

Kellä muulla teettää tuskaa käydä yleisissä käymälöissä? Mulla kun paskahätä yllättää, niin olen ongelmissa. En tiedä naisten yleisistä vessoista, mutta miehillä tuppaa olemaan käymälät semmoisia, että näet naapurin nilkatkin kun istahdat pöntölle. Kaiken lisäksi seinänaapurin erottaa sinusta sellainen ohut vanerinen levy ja vessat ovat akustiikaltaan sellaisia, että pienikin rupsahdus kuulostaa torven töräykseltä.

Jos olet matkustanut paljon ja istunut paikallaan syöden vaikkapa nyt lentokoneevästä tai purjehtinut Suomen läpi omalla autolla välillä syöden sämpylää tai muuta kuraa, niin onhan se sanomattakin selvää, että pakki on ilmaa täynnä.

Koita siinä nyt sitten mennä päästelemään ilmoja vessaan niin, ettei siitä olisi naapuriaseman Lissukin tietoinen.

Sen lisäksi että omistat ”ujon” rakon tai suolen, niin mie ainakin kärsin lievähköstä bakteerikammosta. Olen huomannut, kun olen tehnyt epävirallista tutkimusta miesten käymälätottumuksista, niin noin puolet saniteettitilojen käyttäjistä EIVÄT pese käsiään.

Mieti. Eka asia, mihin kosket on ne ovenrivat?! Kovassa käytössä olevan yleisen käymälän vessanripaa koskettelee päivittäin kymmeniä ellei satoja käsiä, joissa on todennäkösesti jäämiä ulosteista. Jos käytät vaikka pussinuuskaa ja koskettelet vessakäynnin jälkeen suutasi, niin se on sama asia kun pussaisit satoja peppuja. Näin mie ainakin asian kuvittelen.

Sama koskee buffapöytien ottimia. Tyypithän käy ensin vessassa ennen kuin aloittavat aterioinnin.

Jos tuo ei saanut karvoja nouseen pystyyn, niin mikä sitten?

Jonkin verran sain lievitystä Selviytyjissä tähän kammoon. Nimittäin siellä vessahommat toimitettiin viidakossa itse tehtyyn kuoppaan, jonka jälkeen käsi ja peppupesu hoidettiin merivedessä. Hiukan sain kuitenkin siitä lapiosta väreitä, mitä kaikki käyttivät ”vessaseremonioissaan”.

Kun palasin Filippiineiltä niin ensimmäinen julkinen saniteettitila oli lentokentän hyysikkä. Voin sanoa, että se tuntui viiden tähden Hiltonin yksityiseltä pytyltä. Ei haitannu naapurin töräykset vaikka tuntui, että siellä kaveri väänsi elämänsä torttua. Myös vessanhanat ja ovenkahvat tuntuivat niin puhtoisilta kokemani jälkeen.

Eipä siinä. Vaikka matkailu avartaakin, niin huomaan edelleen kääriväni hupparinhihan kourani suojiksi, kun menen yleiseen vessaan. Mutta nykyään pystyn sentään toimittamaan tarpeeni siellä, ja olen onnellinen siitä!

Kärsikkö sie tämmösistä vai olenko ainoa?

Sampo

Tästä pääset edelliseen blogiinpostaukseen.

Somessa minut löyvät

www.facebook.com/jouninkauppa

www.instagram/jouninkauppa

snapchat sampokaulanen

Youtube Jounin Kauppa

Kommentoi
Kaupallinen yhteistyö: Jounin Kauppa

Melkein poikkeuksetta saan otsikon mukaista palautetta, teenpä sitten mitä vain: “eikö jo riitä?”

Melkein voisin iskeä pääni pantiksi, että mielensäpahoittajat iskevät, kun aloitan tämän blogin pitämisen. Nahka on jo karaistunut sen verran, etten kauheasti välitä vastaavista viesteistä.

Miepä aattelin nyt kuitenkin avata syitä, miksi touhuan niin paljon eri medioissa.

Lapsuuden haaveeni ei ollut ruokakauppiaan ura. Halusin tehdä jotain luovaa, mutta ei mulla kyvyt tai järki riittäneet lapsena päämäärätietoiseen urasuunnitteluun. Haihattelin päässäni rokkistaran tai vähintäänkin näyttelijän uraa.

Nuoruuteni ja varhainen aikuisikäni menikin enemmän tai vähemmän juhliessa ja unelmoidessa. Mitään en kuitenkaan unelmieni eteen koskaan tehnyt.

Murrosikäni rupesi taittumaan vasta siinä 25-30 vuoden ikähaarukassa. Silloin rupesin miettimään, että mitä sitä voisi elämälleen tehdä. En ole koskaan koulujen penkillä viihtynyt ja siitä todisteena muun muassa äidinkielentaitoni.

Ensimmäinen isompi projekti mitä pääsin toteuttamaan, oli tuo meidän kaupan uudisremppa. Siitä olen jo niin paljon jauhanut, etten sitä ala sen kummemmin tässä kirjoituksessa avaamaan.

Joka tapauksessa, kun se homma ei mennyt ihan niin kuin päässäni olin kuvitellut ja ajauduttiin semmoiseen tilanteeseen, että oli pakko keksiä uusia tapoja markkinoida yritystä. Päätin silloin vuonna 2009, että teen Jounin Kaupasta Lapin läänin tunnetuimman kyläkaupan.

Missio, mitä kohti lähdin, oli ajatukseltaan tuotteistaa oma persoona.

Ensin tuli tapahtumat. Siinä laitettiin oma nahka likoon. Tämä kun toimi ja nälkä kasvoi, halusin päässä telkkariin. Se oli sattumien summa, että törmäsin vuonna 2010 Hjalliksen Diili-ohjelman hakukaavakkeisiin. Ajattelin, että samapa tuo koittaa ja iskin hakemusta sisään.

Monien vaiheiden kautta pääsin sisään ohjelmaan ja siitä tv-ura lähti liikkeelle. Siitä saakka sattumukset ovat kuljettaneet minua tähän pisteeseen missä nyt ollaan.

Tämä on vaatinut kauhean paljon heittäytymistä, kliseisesti sanoen, epämukavuusalueille. Semmoisiin tilanteisiin, mitä en ole aiemmin tehnyt tai saati edes kuvitellut että uskaltaisin tehdä.

Vuonna 2013, kun voitin vuoden Some-tulokkaan tittelin ja pidin kiitospuheen, tuli sen jälkeen Speakersforumin kaveri kysymään, voisinko tehdä puhekeikkoja. Minä! Aattelin, että en uskalla, koska en osaa mistään edes puhua, saati että mulla olis mitään annettavaa kenellekään.

Silti suostuin kokeilemaan.  Oli muuten melkoinen paine päällä kun ensimmäinen keikka varmistui. Nyt näitä lavoja on tahkottu useampi vuosi ja voin sanoa, että kyllä kannatti.

Samaan kategoriaan menee tämä blogi. Olin todella iloinen, kun Minttu aloitti viime vuonna blogin kirjoittamisen. Hän osaa minusta kirjoittaa.

No, Allerilta kysyttiin, haluaisinko minä alkaa kirjoittamaan Baana-sivustolle blogia. Sama epävarmuuden myllerrys pyyhkäisi aivokuoren läpi. Mie kirjottamassa.

Silti menin suostumaan, koska mistä sitä tietää, millanen kirjotusvirtuoosi minusta tulee, kun en ole koskaan ennen koittanut. Eipä sitä kehity missään, ellei ala testaamaan.

Tätä blogia en siis huomiohuoraamisen takia tee. Syyt on minussa itsessäni. En halua saada itseäni kiinni vanhana miettimässä asioita, mitä jäi tekemättä tai kokematta. Pahinta mitä tässä voi tapahtua, on se, ettei tapahdu mitään.

Tämmösillä aatoksilla lähtee minun blogiura käyntiin!

Viskaahan kommentteja ja jeesaa minua kehittymään.

Sampo

Somessa minut löyvät

www.facebook.com/jouninkauppa

www.instagram/jouninkauppa

snapchat sampokaulanen

Youtube Jounin Kauppa

Kommentoi