Taas tuli se päivä kun oli aika trimmata pääkoppa, eli tie vei mut Barbershop maailmaan. Niinsanottu äijä parturiin missä trimmataan hiukset ja parrat viimeisen päälle.

Ensi kosketuksen sain Barbershop maailmaan Englannissa Brighton nimisessä kaupungissa pari vuotta sitten kun kävin hyvän ystävän luona kylässä. Jotenkin sytyin siihen fiilikseen minkä sieltä saa kun saat ns. vanhan tyylin palvelun hiusten- ja parran trimmauksessa. Partakin pehmennetään kuumilla pyyhkeillä ja partaa trimmatessa käytetään veistä juuri niinkuin ennenvanhaa…

 

Barbershop tyylejäkin on erilaisia, jossain työntekijät on pukeutunut tyylikkäästi kauluspaitoihin ja itse liike ei eroa tavallisesta parturista kovinkaan paljon. Sitten on aika paljon tän tyylistä että ei erota onko tää tatuointi paikka vai babershop. Molemmissa tyyleissä on se oma viehättävyys missä saat olla oma itsesi ja heittää rentoa läppää kaikkien kanssa. Tässä kyseisessä paikkassa oli taas tosi rento meininki missä läppä lensi ja huumoria löyty joka lähtöön.

Tässä kyseisessä paikassa pääsin Roland nimisen herran käsittelyyn joka tunnetaan myös lempinimeltään The English Dick (Englantilainen mulkku) 😅👌
Ulkokuoreltaan hän näyttää enemmän tatuoijalta tai Rock n roll pändin kitaristiltä kuin parturilta Haha….


Mutta itse en koskaan tuomitse ihmisiä ulkokuoren perusteella niin miksi olisin sen tehnyt nytkään, kaveri oli huippu ammattilainen joka teki todella hyvää jälkeä hiusten ja parran hoidossa.

Kiitos Ronald  “English Dick” mun uudesta pääkopasta 👊😊 suosittelen lämpimästi tän tyylistä pääkopan hoitoa kaikille äijille ja tän tyylisiä paikkoja on aika paljon ympäri Helsinkiä 🤘

Hannes

Kommentoi

 

Olipas kiva viikon aloitus kun sai pakata valmentaja laukun kasaan ja lähtä aamutuimaan kohti Leppävaaran jäähallia. Siellä alkoi hyvän ystäväni Lari Joutsenlahden http://www.larijoutsenlahti.com järjestämä luistelu leiri mihin hän pyysi minut mukaan opettamaan laukaisu tekniikan saloja.

 

Lari Joutsenlahti vauhdissa.

 

Lari on yksi Suomen parhaita luistelutekniikka valmentajia johon tutustuin viime keväänä kun päädyttiin ihan vahingossa Venäjälle samaan osoitteeseen Pavel Datsjukin kiekko akatemian tiloihin Jekaterinburgissa. Tämä kyseinen reissu oli aika huikee kokemus, mistä voisin kirjoittaa tarinaa joskus myöhemmin kun siellä sattui ja tapahtu kaiken näköistä Haha….!
Mutta nyt ollaan Suomen maalla ja Espoossa, täällä on reilu 40 junioria ympäri Suomea 10-14 vuotiaita lupauksia. On ollut kiva nähdä innokkaita junioreita hymyt kasvoilla kaukalossa ja sen ulkopuolella.

 

 

Minun mielestä tämänlainen yksilö harjoittelu on hyvää vastapainoa joukkue harjoittelulle kun täällä päästään pureutuun yksilötason kehittämiseen ihan eri tavalla kuin seurajoukkueen harjoituksissa.

 

Lari, mä ja huikeet pelurit 🙂

 

Toki tämä jakaa mielipiteet kun olen kuunnellut juniori valmentajien ja pelaajien vanhempien keskusteluja. Jotkut valmentajat ottavat jopa nokkiin jos joku pelaaja käy tämän tapaisissa harjoituksissa omalla ajalla tai sanotaan että se tulee liian raskaaksi nuorelle pojalle tai tytölle. Mutta todellisuudessa tänäpäivänä ei ole aikaa harjoitella näitä asioita seurajoukkueen harjoituksissa kun pelaajia on niin paljon ja jääajat tiukalla.
Eli me yksilövalmentajat autetaan seuravalmentajia heidän työssään jotta pelaajat kehittyy paremmaksi yksilöinä, silloin seuravalmentaja voi keskittyä enemmän joukkueen valmentamiseen 😉😊

 

”Yhdessä hyvää tulee kun hymyt ei hyydy”

Hannes

Kommentoi